Crabtree & Evelyn samlar marknadsföring, e-handel och försäljning i Salesforce

In CXM, E-handel, Java, PWA, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Londonbaserade kosmetik- och skönhetsföretaget Crabtree & Evelyn berättar att de tillsammans med Salesforce har samlat sin marknadsföring, e-handel och försäljning i ett större PWA-supporterat projekt som pågått sedan 2017. Allt för att skapa en mer kundunik kundresa med en och samma källa för kunddata.

“We don’t want to stitch things together; it’s wasted effort.”

Marknadsförare vill inte spilla tid på att sitta och sy samman olika system. Säger Lee Woodward, chief experience officer på skönhetsföretaget. Crabtree & Evelyn ska in på den kinesiska marknaden och satsningen på en samlad, kundunik lösning och Salesforce Commerce Cloud e-handel är en del av den förberedelsen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  McKinsey börjar sälja Salesforce och LLM samt genAI i "BYOL-format"

På den moderna, performance fokuserade mobilwebbsidan som är en del av projektet finns det föredömligt mycket ny, tidsenligt prestandahöjande teknik. Som PWA service workers (för offline-stöd inom e-handeln när besökaren t ex passerar en tunnel), en native combined search lösning samt PWA-stödet så att en Crabtree-app inte krävs om en användare valt bokmärka mobilwebben sedan tidigare. Dessutom har Crabtree & Evelyns mobila UX-team sett till att få med en del sofistikerade animationer för att uppmuntra handel nu när de har PWA-prestandastödet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Helheten var avgörande när Ramundberget valde ut Salesforce och NoA

Lee Woodward är även fortsatt mycket positiv till sitt Salesforce-införande:

“It takes away all of the worry about the way things talk to each other, so we can focus on the big things, like why are we doing this, and how does it benefit our customers.”

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.