CRM-, data- och teknologibyråerna i Stockholm vill in i rampljuset, kräver förändring

In Nyheter, Analys / Statistik, CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, CXM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Avaus, Curamando, Dentsu Data Labs, Isobar, Kaplan, Miltton Insights samt NoA Connect anser sig förfördelade och missuppfattade i olika sammanhang. Fel branschtillhörighet och ökad förståelse för vilka de är och vad de gör efterfrågas. Gemensamt ska gruppen driva några större förändringar:

“ – Vi har funderat på branschtillhörighet i många år, – det finns en omognad i hur man lägger upp sin grupp strategiska samarbetspartners hos kunder idag. Vi aktörer är ju alla en blandning av teknikkonsulter, marknadsförare och transformationspartners – vilket inte alltid passar in i den traditionella samarbetesmallen för byråer.”

Säger Linda Hellström från Kaplan/Accenture Interactive. Gruppens första initiativ är att få med data & teknologi som en egen kategori i Regi Årets byrå undersökning. En rätt blygsam förfrågan.

” – Vi har blivit både fler, större och allt viktigare för våra kunder. Vi är minst lika strategiska partners som som medie-, reklam- och PR-byråerna. Därför behöver vi en egen kategori.”

Säger Avaus ledare Emma Storbacka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture köper upp 270 man stor vertikalfokuserad byrå