CRM-marknaden värd 4,5 mdr, Hubspots nya höstlanseringar

In CRM Customer Relationship Management, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den svenska CRM-marknaden uppskattas vara värd 4,5 miljarder under 2021 av Hubspot. Samtidigt som en globala CRM-marknaden passerar 40 miljarder dollar under de närmsta tre åren. Och de två största CRM-leverantörerna står för över 50 procent av marknaden. Det berättar Hubspot i samband med att de avtäcker en större ny CRM-ompaketering inriktad på säljare. Det är Sales Hub Enterprise som uppgraderas med anpassade objekt, sofistikerad försäljningsrapportering och avancerade behörigheter berättar svenska Hubspot för MKSE.com.

”– CRM-systemen som finns på marknaden i dag är välkända, men inte omtyckta. De används men utnyttjas inte fullt ut. De är kraftfulla men svåra att använda. Alltför många säljchefer måste i dagsläget nöja sig med dessa svällande system som skapar merarbete när de egentligen borde skapa fördelar.”

Säger Susanne Rönnqvist Ahmadi, Vice President International Marketing på HubSpot. Säljare och CRM-system brukar inte gå så bra ihop. Enligt HubSpots undersökningar anser 76 procent av säljcheferna att deras team bara använder en bråkdel av CRM-kapaciteten och 50 procent säger att CRM är ”svårt att använda”. Det nya CRM-systemet ska lösa upp friktionspunkterna med företagsanpassningar, engagemangsverktyg för säljare och ett uppkopplat CPQ-verktyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fintechaktören DBT avtäcker nytt varumärke och ny digital Hubspot-närvaro