Dagens industri öppnar upp på nya plattformen Flamingo

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag var det lansering av Di Digital på Dagens industris och Di.se’s nya sajtplattform ”Flamingo”. Di Digital startades som en specialsajt av Dagens industri under 2015, strax efter Breakit såg dagens ljus. Di Digital har tidigare legat på en extern miljö, men flyttar nu in under Di.se och den nya plattformen.

” – Det blir en smidigare övergång mellan Di.se och Di Digital och en bättre sammanlänkning i aktuella ämnen. Nu får Di Digital-läsarna också ta del av bevakningar och börskopplingar.”

Säger Linnéa Jonjons, ansvarig för digital redaktionell utveckling på Di. Di Digital tidigare sajtplattform ska varit drabbad av flera buggar och dessutom legat avskilt från Di:s övriga varumärke och tonalitet. Det är en lättviktig, frontend-styrd produktion med lösare kopplingar än den tidigare miljön. Som först 2015 var en Lauchrock, men sedan legat på flera andra mer temporära plattformar. Den Episerver/Optimizely som [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]modersajten använt återkommande fick aldrig driva digital.di.se. Idag återfinns även Di.se på samma, egna Flamingoplattform.

Vi har mer på samma ämne:  Högt tryck på kurser om att sälja på Amazon, kan bli räddningen för bolaget i Sverige

Lanseringen har skötts av inhouse utvecklingsteamet under ledning av Sophie Gill i tätt samarbete med redaktion, affärsutveckling och annons. Joakim Holfve är utvecklingschef Di-gruppen och Niklas Wiil produktdesigner.

[/ppp_patron_only]