Därför är amerikanska Snowflake hetast som DMP och CDP just nu

In CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce Krux / Salesforce DMP och Adobe Audience Manager får kliva åt sidan. I Sverige okända Snowflake är den absolut största börsnoteringen i år och det är faktiskt den största mjukvaruaktienoteringen någonsin. Kursen steg efter noteringen förra veckan med upp till 150 procent (!) till en värdering om 570 miljarder SEK. Och i perioder låg kursen och skvalpade på över 620 miljarder SEK. Inte illa för en okänd, bred molnaktör.

För Snowflake erbjuder mycket mer än de mer martech-fokuserade aktörernas syn på datahantering. Inom egna DMP och de på sistone mer lätta, populära CDP-initiativen. Snowflake kan analysera data, förvara data och jobba med data warehousing för olika Enterprise kunder. Samtliga modellen större. Snowflake fungerar väl på Amazon S3 sedan 2014, på Microsoft Azure sedan två år tillbaka och nyligen även på Google Cloud Platform. Det är en stor anledning till börsvärderingen. Att bolaget jobbar med alla tre stora public clouds så att de därmed kan tolka alla typer av data från de tre bittra fiendernas moln. Accenture, Fairway och ITS är aktörer som berättar de väljer Snowflake som grund för att bygga CDP-lösningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture vinner projekt för 1 miljard inom genAI och ChatGPT på 120 dagar

Snowflake bygger även sitt egna community väl. De har på sistone tagit rygg på Salesforce, och efterföljande Adobes strategi om att utbilda sina egna troföljare hård i omfattande certifieringsprogram och badge-försedda egna utbildningar. Det finns Snowpro Core, Snowpro Advanced och Snowpro Advanced Architect certfication program.