aws, Eva Fors, GCP, Google Assistant, Google Cloud platform, IKEA, Mathias Johansson, telia, Telia Ace Cloud / Förvaltning, Amazon, API, Google Voice etc, Nyheter

Därför valde Telia Google GCP som strategiskt molnstöd

In Cloud / Förvaltning, Amazon, API, Google Voice etc, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Med en så pass omfattande, och pannordisk systemflora som Telia har är det oundvikligt att en del av egna applikationerna och systemstöden kommer ligga i både AWS och Azure. Men strategiskt börjar det allt mer klarna att Telia först och främst vänder sig till Kungsgatan och Google GCP när det kommer till molnfrågor.

Det svenska telebolaget och Googles svenska molnledning med Eva Fors i spetsen har i maj och juni både suttit i Google Sveriges egna morgonsoffa Morning Coffee with Google Cloud samt i pressen uttalat sig om alla voice- etc. fördelar som Telias callcentermjukvara ACE fick när de valde GCP som molnstöd för den viktiga plattformen. Lite väl många interaktioner och gemensamma beröringspunkter för att inte störa de andra molnaktörerna gällande strategiska val.

Att använda GCP för ACE ska enligt Telias Mathias Johansson, chef för AI & Automation, även innebära att Telia kan erbjuda kundservice i Google Home och Google Assistant.

Vi har mer på samma ämne:  WP Engine WordPress köper bolag och topprekryterar från Adobe för att ta Gartner position

Telia ansluter därmed till IKEA som gjorde samma strategiska molnval under slutet av 2019 och just nuVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.