Därför valde Telia Google GCP som strategiskt molnstöd

In Cloud / Förvaltning, Amazon, API, Google Voice etc, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Med en så pass omfattande, och pannordisk systemflora som Telia har är det oundvikligt att en del av egna applikationerna och systemstöden kommer ligga i både AWS och Azure. Men strategiskt börjar det allt mer klarna att Telia först och främst vänder sig till Kungsgatan och Google GCP när det kommer till molnfrågor.

Det svenska telebolaget och Googles svenska molnledning med Eva Fors i spetsen har i maj och juni både suttit i Google Sveriges egna morgonsoffa Morning Coffee with Google Cloud samt i pressen uttalat sig om alla voice- etc. fördelar som Telias callcentermjukvara ACE fick när de valde GCP som molnstöd för den viktiga plattformen. Lite väl många interaktioner och gemensamma beröringspunkter för att inte störa de andra molnaktörerna gällande strategiska val.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Databricks tar mer mark, köper in nytt CX/CRM-stöd

Att använda GCP för ACE ska enligt Telias Mathias Johansson, chef för AI & Automation, även innebära att Telia kan erbjuda kundservice i Google Home och Google Assistant.

Telia ansluter därmed till IKEA som gjorde samma strategiska molnval under slutet av 2019 och just nu ”putsar bort” en del tidigare AWS val så gott det går. För att framöver främst vända sig till svenska, och globala, Google i egna molnfrågor som dyker upp.