De bästa svenska Performance Marketing byråerna enligt Forrester

In Nyheter, SEO, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

”Performance Marketing Agencies” är en allt vanligare titulering även i Sverige för de byråer som jobbar med SEM, SEO, CRO och digital annonshantering. En eftertraktad grupp som är svår att direktrekrytera och gärna får ansluta till kundernas Marketing Transformation-team inhouse.

De hanterar multikanal, kreativa lösningar inom CMP och DCO och köpt samt förtjänad trafik. Därför har Forrester släppt en ny september Wave om Performance Marketing Agencies 2019.

Här märks att inte Sverige är någon jättenod för denna typ av hantering. Det är, hos de företag som har råd, oftast en byråsyssla som sköts globalt från t ex UK eller USA. I Sverige finns förvisso nämnda GroupM, Merkle (sedan nyligen) samt iProspect. Men knappt några av de andra listade aktörerna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP GroupM slår ihop MediaCom, Mindshare, Essence med performance marketingbyrån Neo

Ledaren WPromote finns t ex med sju egna kontor, men samtliga i USA. Inte heller 360i finns hos oss, men ”trean” Merkle och Dentsu Aegis finns i Sverige. Inte minst genom sin andra byrå på listan, iProspect (som däremot inte är en ledare, men en ”contender”).

Ledaren är bäst för att de sätter kunden först, och inte bara försöker maximera egna vinsterna (!). GroupM hamnar i kategori två, tack vare stökiga omorganisationer som lett till svårigheter att få ett sammanhållet erbjudande. Även om gruppens programmatic erbjudande imponerar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Iprospect går in på Clas Ohlson, nya tekniska plattformar

iProspects styrkor kommer från att man är en etablerad aktör inom området med mycket historik, svagheten är enligt Forrester den egna strategiska förmågan.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss