De ledande CX och omnikanal-plattformarna just nu, enligt RSG

In Adobe AEM, Contentstack, Nyheter, Oracle WebCenter Sites, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Samma dag som Forrester släpper en av sina Waves och rapporter släpper deras största kritiker sin syn på marknaden. Amerikanska Real Story Group (RSG) med ledaren Tony Byrne har kallat Gartner och Forrester för allt från lögnare till att de bara är intresserade av att tjäna pengar på sina rapporters sponsorer.

Reaktionen från RSG har mynnat ut i flera egna rapporter som med åren växt och idag blivit ett accepterbart alternativ till Waves och Quadrants. Dagens släpp av Omnichannel Conent Platforms täcker:

”A new, hybrid category of content management technologies has arisen to target emerging enterprise needs for managing re-usable content, assets, and data for omnichannel customer engagement”

Vilket verkar vara vad alla kunder letar efter just nu. RSG delar upp aktörerna i två läger:

Complex Platforms
Adobe: Adobe Experience Manager
censhare: censhare
Nuxeo: Nuxeo
Sitecore: Sitecore Marketing Content Hub
Stylelabs
Core Media
Oracle

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jula släpper ny digital plattform, e-handel och webb

Specialized Products
Acoustic: Acoustic Content
Contentful: Contentful
Marcom Central: MarcomCentral
Picturepark: Picturepark Content Platform
Tenovos: Tenovos Global Marketing Supply Chain

Konsulterna på RSG kommer från branschen och kundsidan. De har därför den goda vanan att utvärdera faktiskt viktiga områden och inte enbart det tillverkarna vill prata om, som:

  • Marketing asset management
  • Content-as-a-service
  • Micro-experience syndication

Men det är även här synligt vilka som sponsrat rapporten. Censhare finns inte med i någon Gartner eller Forrster rapport, varför de fått ta andra vägar för att få fram egna grafer. Det leder till att grupperna som värderas utifrån ser aningen omaka ut. Det är så man undrar vart Salesforce, Drupal, Sitefinity, Episerver och alla alternativa headless-alternativ (ledande Contentstack?) tog vägen.

Här har Forrester och Gartner mer ”rena” separationer i sina rapportformat. Även om de har samma problem att både rymma alla aktörer globalt, lokalt, sett till nisch, popularitet just nu och så vidare. Men då grafer som kvadranter och ”waves” anses vara absolut avgörande beslutsmaterial för att fatta ett beslut bland världens största beställare inför deras plattformsutvärdering och miljardförvärv får vi nog vänja oss vid att olika institut kommer envisas försöka skapa denna typ av översikter. Heltäckande eller inte.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SATS köper in omfattande experimentationsplattform av Optimizely

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss