Deloitte och Sigma vill bli webbyråer

In Adobe AEM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Vem vågar inte vara en ”digital byrå” framöver? Idag finns det väl knappt en reklambyrå längre som inte vill ta med något om ”digitalt”, ”webb” eller ”interaktivt” i förkortade verksamhetsbeskrivning eller tom. i sitt namn.

http://www.sigma.se/images/maverick/logo.png

Bland konsulternas nytillskott utmärker sig revisionsfirman Deloitte som numera även har en avdelning som säljer webbtjänster och CMS-konsultation. En responsive sajt har de också.

Deloitte satsade faktiskt på ett liknande sätt redan för 10 år sedan vid sin verksamhet i Stockholm. Men då mest genom att anställa en massa managers som snackade strategi och skrev rapporter. Nu verkar de även vilja java-programmera med egna utvecklare. De är t ex Adobe CQ5 partner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Får riskkapitalisterna köpa upp byråer från WPP, IPG, OMC och Publicis nu?

Fler nyheter ibland webbkonsulterna är senaste EPiServer Premium-partnern Sigmas satsning på kreativ webb. De gör som flera byråer gjorde runt millenieskiftet och startar sin mer renodlade webbyrå en bit ifrån egna varumärket. Maverick by Sigma blev namnet på Göteborgsbyrån som får snacka strategi, skapa design i Photoshop och göra det andra webbyråer gör. Saker som inte Sigma historiskt vart så bra på. Men en av grundarna, Charlotte Svanström, valde att hoppa av bara veckor efter namnet presenterades.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabb och design thinking studios läggs ned, nya disruptiva trender under 2024

Kommentarer

  1. Sköna Deloitte hipsers med swag. Kvartalsredovisning och jQuery!

Leave a Comment