Digitalist digitaliserar klockmärke på Adobe Magento 2, tvingas höja sin kreditgräns

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Grow-ägarna, finska Digitalist med svenskt kontor i Stockholm berättar de under slutet av året släppt flera nya digitala utvecklingsprojekt för det finska sportklockmärket Suunto. Digitalist ska ha assisterat Suuntos IT- och marknadsgäng med ett eget multidisciplinärt team som hjälpte till att ta fram design av klockan och flera verksioner av de tillhörande apparna. Suunto är däremot ingen användare av Digitalists favoritverktyg Drupal, men en Adobe Magento 2 kund.

Digitalist ska i projekten även genomfört en rad användar- och expertutvärderingar för att matcha olika användares träningsrutiner med produkterna och skapa mer sömlösa upplevelser för kunden.

Vi har mer på samma ämne:  Alessi tvingades snabbt bomma tidigare e-handel, fick D2C-kontroll i ny Shopify Plus

Grow jobbar samtidigt vidare med nya kunderna ForSea, Lönneberga Bra Start och danska BoConcept. Samt jätteuppdraget för Volvo Cars att ta fram den uppdaterade Brand Strategy, Brand Personality och Visual Brand Identity.

Digitalist har däremot vissa fortsatta bryderier med sin koncernekonomi. Förlusten för senaste kvartalet minskade förvisso från -20 Mkr till -13 Mkr, men för niomånadersperioden under detta år visar bolaget upp ett negativt resultat om hela -31% på en 173 Mkr omsättning. Tidigare i höstas höjde Digitalist sin kreditgräns med upp till 40 Mkr hos Nordea Finland för att få en bättre finansiell struktur för stunden.

Vi har mer på samma ämne:  Största och mest aktiva svenska webbpartners på Umbraco CMS 2021, nya referenser

Bolaget värderas idag till omkring 300 Mkr med 266 anställda, eller 1,13 Mkr per anställd.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss