DN.se på EPiServer CMS närmar sig

In Drupal, Escenic, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Bonnierägda Resumé skriver om tidplanen för nya DN.se. Det rör den CMS-portning från java till .NET som MKSE.com avslöjade i november 2009. Redan under tredje, fjärde kvartalet 2010 väntas DN.se följa i koncernkollegan SF.se:s spår och landa på sin första EPiServer CMS 6. Sedan tidigare i år återfinns DI.se i Bonnier / Bink EPiServer CMS portfolio till 100%. Plötsligt går EPiServer från att haft haltande mediareferenser till att få en av de finaste i landet. Enbart...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention DN.se på EPiServer CMS närmar sig | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. Valtech om en DN.se-update: “Dödsstraffkartan är nu live på dn.se, helt byggd med HTML5.

  Dra i slidern längst ner för att välja ett år att se statistik ifrån, och klicka på ett land för att se mer info om det landet. Språkval uppe till höger.

  Det trixiga var att få till allt i HTML5 och samtidigt behålla prestandan i IE. En kul fördel dock, är att det fungerar på iPhone och iPad. Tekniskt så är det javascriptbiblioteket Raphael JS som ritar SVG eller VML (Android stödjer tyvärr inga av dem, varför siten dessvärre inte fungerar i Android). Backend behövs inte alls, eftersom all data laddas in som en JSON-fil vid sidladdning.

  http://www.deathmap.org leder till den engelska versionen. Annars hittar man den svenska versionen på:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/dodstraffet-viker-men-nagra-lander-haller-emot-1.1209711

  Projektgrupp:

  Grafisk form: Björn Andersson

  Utveckling: Emil Stenström “

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.