DN.se på EPiServer CMS närmar sig

In Drupal, Escenic, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Bonnierägda Resumé skriver om tidplanen för nya DN.se. Det rör den CMS-portning från java till .NET som MKSE.com avslöjade i november 2009. Redan under tredje, fjärde kvartalet 2010 väntas DN.se följa i koncernkollegan SF.se:s spår och landa på sin första EPiServer CMS 6.

Sedan tidigare i år återfinns DI.se i Bonnier / Bink EPiServer CMS portfolio till 100%.

Plötsligt går EPiServer från att haft haltande mediareferenser till att få en av de finaste i landet. Enbart utmanad av norska Escenic.

Design- och frontendleverantörer för nya DN.se väljs även ut i skrivande stund. Det pratas om att Dobermans blott 18 månader gamla jobb kan behöva justeras upp. Björn Hedensjö vill gärna göra om sajten var 24:e månad. Låter kostsamt för pressade DN. Den nya designen väntas vi få se första kvartalet 2011.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

DN.se var en av de allra första Polopoly-kunderna och för några år sedan kanske den viktigaste referensen för hela Atex Polopoly.

Omgörningen är även tung för Drupal-förespråkarna som får se tre stora mediareferenser och brukare av Drupal-testskott försvinna för att strategiskt istället enas kring den trygga, properitära vägen med EPiServer och .NET.

Annons:

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention DN.se på EPiServer CMS närmar sig | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. Valtech om en DN.se-update: ”Dödsstraffkartan är nu live på dn.se, helt byggd med HTML5.

  Dra i slidern längst ner för att välja ett år att se statistik ifrån, och klicka på ett land för att se mer info om det landet. Språkval uppe till höger.

  Det trixiga var att få till allt i HTML5 och samtidigt behålla prestandan i IE. En kul fördel dock, är att det fungerar på iPhone och iPad. Tekniskt så är det javascriptbiblioteket Raphael JS som ritar SVG eller VML (Android stödjer tyvärr inga av dem, varför siten dessvärre inte fungerar i Android). Backend behövs inte alls, eftersom all data laddas in som en JSON-fil vid sidladdning.

  http://www.deathmap.org leder till den engelska versionen. Annars hittar man den svenska versionen på:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/dodstraffet-viker-men-nagra-lander-haller-emot-1.1209711

  Projektgrupp:

  Grafisk form: Björn Andersson

  Utveckling: Emil Stenström ”

Leave a Comment