Drupal 8 görs redo med 199 färska miljoner, men kompetensen sinar

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Drupal 8 är på god väg med en ny 199 Mkr kapitalvända. Det är femte gången, series E mature financing, som Drupal tar in pengar.

Men i amerikansk branschpress pratas det mest om den rådande kompetensbristen. Grundarens företag Acquia har redan flera gånger fått skarp kritik för att använt tidigare finansrundor för att attrahera och suga upp all senior, erfaren Drupal-kompetens i landet. Acquia har på kort tid växt till 250 anställda, så påståendet är inte helt taget ur luften.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

I Sverige märker MKSE av samma tendens, kunder meddelar att de inte upplevt samma höga kvalitet hos hela projektteamet eller hos alla Drupal-leverantörer. Och de som byggt upp senior erfarenhet kommer inte loss för nya uppdrag i samma utsträckning som CMS:ets ökade popularitet kräver. Dessutom tenderar uppdragen 2011-2012 blir allt mer omfattande och krävande i mantal.

Aktiva försöks görs därför för att stävja kompetensbehovet genom satsningar på:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade

Kommentarer

  1. Ehhhh… Det är inet Drupal som har sugit in 199 nya miljoner (vilket i och för sig vore mycket, muycket trevligt), det är Acquia. Det är en enorm skillnad.

  2. Och hur tycker du att den artikeln korrigerar din felaktighet om Acquia? Det här blir bara virrigare och virrigare. Jag vet inte hur många gånger du har blandat ihop Drupal och Acquia vid det här laget…

  3. Definitivt en av de största utmaningarna för Drupal, men ser ljust på framtiden då det faktiskt kommer fler och fler utbildningar t.ex. http://www.plushogskolan.se/Teknikh%C3%B6gskolan/Utbildningar/Yhutbildningar/PHPutvecklare.aspx där en bra mängd Malmö bolag sitter i styrgruppen och intresse från större bolag börjar dyka upp. YH utbildningarna är som vanligt tidigt ute:) Ser också en ökad efterfrågan på konsulter inom Drupal vilket bådar gott för de som hoppar på utbildningarna.

Leave a Comment