Drupalcon keynote: En fjärdedel av alla Drupal-byråer upplever minskad försäljning

In Contentful, Drupal, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Drupals grundare har hållt sitt årliga ”state of the nation” tal vid Drupalcon-konferensen. Med det var inga jätteroliga ämnen Dries Buytaert började med att adressera, keynoten inleddes med att prata om:

  • Att Drupal-byråer inte alls backar eller läggs ned, majoriteten av dessa växer. Även om hela 1/4 minskat i storlek, ändrat produktfokus och även sparkat anställda det senaste året (mitt i högkonjunkturen). 48% upplever fler affärer. Underlaget kommer från deltagande byråer.
  • Att affärer baserat på Drupal ökar i värde, men fortfarande anser 14% av alla partners att Drupal-affären minskat 2016/2017.

Dessutom ägnade Dries sedvanligt mycket tid åt att prata om versionshanteringen Drupal 7 till Drupal 8. Ett förargerligt arv av kodbas som sedan länge splittat communityt och de är ensamma om att adressera på denna nivå. Versioner är knappt något konkurrenterna pratar om efter trender som ”semantisk versionering”. Vem håller koll på gällande Experience Manager versionen eller vilken ”säsong” Episerver ligger på?

0%
tycker affären växt 2017

Headless togs upp som en fördel, inte ett hot mot Drupal (vilket nog alla andra är överens om att det är). Drupal var mycket sena in i matchen med ännu oetablerade initativ som fyra veckor gamla Reservoir och teorier kring ”decoupliung Drupal” (nämndes först i diverse Drupal bloggposter när redan Contentful existerat som bolag i 3-4 år). Ett företag som Drupal numera associerar som en av sina största 9 konkurrenter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Drupalcon Portland 2024: "Drupal för knepigt, ska förändras på riktigt med Drupal Starshot"

Problem med sexskandaler, att Facebook inte tror på och håller på att överge PHP och diverse hackerattacker på Drupals kärna har även ställt till det för plattformen de gångna 12 månaderna.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment