E-handelsrådgivaren växer, tar toppchef från krympande Columbus

In E-handel, Hubspot, litium, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update, kommentar från Columbus ledning: Omniarch, Commerce Mind, Roiroi och Noos-utmanaren Rove ska vunnit några nya e-handelsrådgivninguppdrag på egna favoritplattformarna Litium och Hubspot på sistone och inleder hösten med att växa med en ny anställning till egna ledningsgruppen. Det är Simon Zetterberg, tidigare Regionchef för Columbus Commerce/Columbus A/S i Stockholm, som ny Chief Operating Officer med ansvar för bolagets kundleverans. Simon var även ansvarig för Columbus konsultaffär i Stockholm, som assisterades av egna nearshoreverksamheten i Polen.

0 års
erfarenhet säger sig bolaget ha
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Columbus har tappat flera från egna ledningen, även i Sverige till konkurrenten Impact Commerce m fl), efter upplevt egna utmaningar på börsen under en längre tid.

“ – Jag har länge drömt om att få vara med och bidra i uppbyggnadsfasen av ett bolag och att skapa något äkta tillsammans med andra med samma värderingar. Jag och Henrik har varit kollegor sedan tidigare och vi delar samma vision på hur ett värderingsstyrt konsultbolag skall byggas. Jag tror att jag kan bidra med min erfarenhet av att växa en konsultverksamhet med bibehållen kundnöjdhet och bygga en stark positiv kultur.”

Säger Simon. Rove ska ha mer än 20 års erfarenhet som rådgivare och leds av Litiums tidigare VD Henrik Lundin som återvänt till ehandelsbranschen. Filip Lindwall, Sales Director Business Line Digital Commerce Columbus, vill efter artikeln publicerats förtydliga och kommetnera att:

” – Simon har varit en nyckel till vår framgång inom Commerce och framgångsrikt byggt en stark värderingsstyrd kultur. Vi önskar Simon stort lycka till på Rove som har potential att bli en stark spelare på Litium sidan. En plattform som Columbus fortsatt satsar på framåt. Vi har haft en handfull seniora personer som lämnat oss senaste året – men vi har lyckats etablerat en ny ledning bestående av duktiga personer som fått ta klivet upp – men också lyckats attrahera flera tunga profiler. Mattias Pihlström och Samuel Sapire i Sverige från HiQ som ska boosta vår Retail-satsning, Jesper Neergaard Paustian som ny chef för Commerce DK – från Impact, samt Ole Johan i Norge med lång erfarenhet av retailbranschen. Columbus växer och Q2 visade på tillväxt för 9e kvartalet i rad vilket ger oss förutsättningar att fortsätta ta position på en osäker marknad.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så förändras HubSpot efter omtalde köpet av Clearbit