Impact adderar tre nya till ledningen, samtliga från svenska Columbus

In E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Impact berättar under onsdagen att de har ryckt hela tre stycken seniora medarbetare som ska in på ledningsnivå – alla med ett förflutet hos konkurrenten Columbus. Dessutom påpekar Impact att de fortsätter kalla sig själva för ”Skandinaviens största konsultföretag inom e-handel” lagom till närvaron på DCongress. Det rör sig om Andreas Olldén som har anställts som ny COO, Mattias Stark som är ny Sales Director och Emil Svebeus som är Unit Manager för Composable Commerce. Alla tre tillträdde sina roller den 1 mars 2023.

0 st
från ledningen hos konkurrenten hämtas in

Inom Composable Commerce jobbar Impact med idag sedvanliga Commercetools, men även med större bredd än gamla Improove. Där finns (som hos Vaimo) även Contentful, Magento/Adobe Commerce, Sitoo, Optimizely Commerce, Umbraco, Sitecore Commerce samt Digizuite, Inriver och Akeneo DAM/PIM. Mer likt just Columbus uppsättning, om än ännu större och bredare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo skapar accelerator för Contentful, Commercetools, Algolia och headless

Impact vill gärna se den svenska omsättningen nå 0,25 mdr SEK innan 2024. Målet med den strategiska satsningen är att tredubbla antalet anställda de kommande tre åren. På nordisk nivå finns idag 400 anställda.

”– Som konsultbolag kan vi göra något som de andra på marknaden inte kan. Vårt koncept är att vi täcker hela värdekedjan och på så sätt skapar utmärkta tillväxtmöjligheter för våra kunder. Erbjudandet kräver den bästa kompetensen, så det är något av ett genombrott att vi har kunnat locka så tunga profiler till vårt svenska team.”

Säger Kasper Holst som uttalar sig om Sverige här, istället för sedvanliga Per-Mattias Nordkvist.

”– När jag blev kontaktad av Kasper Holst för en tid sedan kände jag redan till Impact som en stark aktör i Danmark. Jag blev snabbt fascinerad av Impacts varumärke och det faktum att de är en renodlad aktör inom digitala e-handelstjänster. Efter att ha träffat Kasper och teamet, kände jag att det var en riktigt bra match.”

Säger Andreas Olldén och utvecklar:

”– Jag vill starta en ny tillväxtresa i ett företag med tydligt affärsfokus, bra människor och en äkta passion för kundernas framgång. Jag gillar att arbeta nära kunderna och vara en del av deras resa inom digital handel, och samtidigt använda min erfarenhet av att bygga organisationer. Marknaden efterfrågar nya partners som kombinerar ledande teknik med stort digitalt affärskunnande. Tillväxtpotentialen för Impact i Sverige och Norden är enorm och det är något jag verkligen vill vara med och bygga.”

Stian Prestegård kommer även in som ny Country Director i Norge, även han från Columbus.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte bara Composable Commerce för IKEA, köper in ny SAP och Celonis EMS