E-handla i Tiktok-klipp och annonser via Shopify-samarbete, hot mot Bambuser

In Nyheter, Amazon, Check out/Kassasystem, E-handel, Lojalitetsprogram, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det kan vara en del av sättet som Tiktok öppnar upp för att överleva tillsammans med Walmart och andra anti-Amazonaktörer. Under tisdagskvällen berättar 1150 mdr SEK-bolaget Shopify att de startat ett nytt social commerce samarbete med TikTok. De ska tillsammans erbjuda sina en miljon Shopify och Shopify Plus Enterprise e-handlare möjligheten att marknadsföra sina produkter direkt i videodelningsappen.

Ett klart hot mot fristående live shopping-aktörer som Bambuser, då liveshopping som fenomen kan gå från något tidsbestämt på en sajt (möjligtvis kostsamt marknadsfört på t ex Aftonbladet.se) till färska, dagliga videoklipp som kan konsumeras av användarna när som helst i en populär app. Som helt frivilligt öppnas upp av konsumenterna upp till hundratals gånger per dag. Och därefter erbjuder konverteringar och avslut utan mellanhänder via en Shopify Plus e-handelsplattform. Instagrams egna, nya variant Instagram Shopping har precis samma avsikt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kassaupplevelser och Shopify Magic AI ibland 100 nyheter från växande Shopify

Shopify aktien ökade med mer än 4% på nyheterna. Shopify säger att partnerskapet ska låta handlare att sälja produkter i form av köpbara videoannonser, där TikTok-användare kan klicka på en annons för att direkt köpa produkten. Samtidigt sneglar Walmart, en stor förespråkare av Shopify i sitt race mot Amazon, på Tiktok som en del av sin framtid (som spekulant).

Shopify har tidigare visat sig även utgöra ett större hot mot svenska Klarna då de via egna, uppdaterade appen erbjuder flera genvägar för både runda utcheckningen, lojalitetsprogram och andra delar av Klarnas ”Smoooth”-portfolio. Dessutom i en kontext som inte andas kreditinstitut (se filmen ovan vid 17:10).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter -2900 procent börsfall, Klarna lämnar live shopping området