EasyPark släpper första parkeringsappen för Apple CarPlay

In Android, iPad, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

EasyPark ska vara först ut på marknaden med att möjliggöra gatuparkering via Apples lösning för skärmspegling i bilen, Apple CarPlay. Apple CarPlay ska i sin tur idag finnas i hela 80 procent av alla nya bilar som säljs.

Genom integrationen så kommer EasyParks parkeringsapp kunna användas direkt i själva bilen, vilket betyder att så länge telefonen är uppkopplad mot bilen så behövs varken kontanter, betalkort eller smartphones för att genomföra själva betalningen.

EasyParks app gör det möjligt att betala för parkering i över 2200 städer i 20 olika länder. Via appen går det också att ladda eldrivna fordon, få hjälp att hitta gator som med hög sannolikhet har lediga parkeringsplatser och skifta mellan privata och arbetsrelaterade utgifter. I och med integrationen med CarPlay kommer EasyParks app att kunna användas direkt i själva bilen, vilket är första gången.
”- Vi ser stor potential i att nu finnas tillgängliga på ytterligare en av Apples plattformar. EasyPark har befunnit sig i framkant av apputvecklingen för iOS under flera år och detta är därför ett naturligt steg i utveckling för oss. Att nu kunna hantera appen från bilens huvudsakliga enhet innebär stora möjligheter och utgör en källa för fortsatt innovation framåt. Jag tror också att våra användare kommer värdesätta att de nu kan använda sig av gränssnittet i större storlek.”
Säger Johan Birgersson, VD på EasyPark Group.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Easypark ska öka med 25 procent, omfattande satsningar digitalt