Efter H&H Group och Nordic Morning sammanslagningen, ny app trackar medarbetares position

In CXM, Martech, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter sammanslagningen med Nordic Morning får det nya H&H Group omkring 500 medarbetare och 640 Mkr i byråintäkt 2021 för alla nordiska länder. Gruppen sysselsätter en större mängd anställda och i nuvarande tider är det svårt att veta hur många som veckovis väntas dyka upp på gamla och förvärvade kontoren. Inte minst i ett nytt ”WFH-tidevarv”.

Därför har H&H sjösatt egna workplaceprojektet ”Group Village” i Stockholm där medarbetare ska jobba närmare varandra och kombinera kompetens inom martech och traditionell kommunikation. Fysiskt innebär det att alla de egna byråerna i gruppen tillsammans flyttas in på kontoren på Gävlegatan (Nordic Morning AB) och Sveavägen (H&H). Verksamheten Birger Jarlsgatan (H&H Group) stängs ned. En större egen filmstudio byggs samtidigt på Gävlegatan, skriver Dagens Brief som pratat med koncernchef Martin Petersson.

En ny app har tagits fram som alla medarbetare ska använda. Den gör det möjligt för H&H Group och Nordic Morning medarbetare att se var deras kollegor befinner sig. Samt går att använda för att boka skrivbord, mötesrum, fika/catering eller mindre IT-service. Inte helt olikt TietoEvrys ”empatic work” koncept eller vad Salesforce i San Francisco förespråkat på sistone för lärdomar post-Corona.

Koncernchefen Martin Petersson hävdar att appen inte ska användas för att monitorera anställda men enbart för att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]lära sig om rörelser och för att t ex kunna se i realtid om olika mötesrum är upptagna eller ofta används över tid vissa veckodagar.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Nord DDB säljer webbutvecklare till Försvarsmakten för 578 SEK i timmen