Einride gör om efter kapitalvändan, satsar på Contentful headless

In CDP, DMP, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, PWA, SEO, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Innovativa lastbilstillverkaren Einride med egna närvaron på einride.tech har bytt från den WordPress CMS de började på till en Contentful headless lösning. Einride köpte 2018 in en digital ID av Forefront och nu har även hela plattformen och den tekniska lösningen bytts ut. Det är osäkert vem som är ansvarig partner denna gång.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
El-lastbilarna Einride har råd med Contentful. Bolaget tog för en månad sedan in omkring 200 miljoner dollar, motsvarande över 2 miljarder SEK vilket tog kapitalanskaffningen upp till över 5 mdr SEK totalt.

Einride ska även ha påbörjat ett omfattande arbete med att ta fram en egen SEO-strategi och satsning på att bli bättre på att driva organisk trafik förtjänstfullt. Inom nuvarande samt framtida affärsmässiga termer och uttryck. Precis som hos ”semi-branschkollegan” Easypark pratas det även här om en ny SEO-strategi. Frågan är bara om det är en naturlig del av inflytten från extern byråpart till mer inhouse för SEO-arbetet eller en faktiskt identifierad och strategisk satsning för 2023-2024.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Babyshop tänker om, bygger Composable Ecosystem på Brink Commerce

Einride är även CDN användare i form av en Unpkg samt har en React- och Gatsby-frontend uppe.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Djerfavenue.com adderar mer till martech stacken, omsätter 350 Mkr