Einstein in i varje konferensrum, första dagens Dreamforce nyheter

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tillsammans med en ohederlig trojka inom utvald molndrift, nu är både Microsoft, AWS och Google Cloud officiella Salesforce cloud-partners, handlade första dagen på Dreamforce mycket om röst och klassiska telefonsamtal.

Ett sätt att illustrera det nya fokuset på röst och telefonistöd var genom att ta den internt älskade figuren Einstein och stöpa om den i plast för att skapa en egen Amazon Alexa Echo hårdvara ”Einstein Smart Speaker”. Redo att snappa upp allt som diskuteras i ett konferensrumsmöte. Men det var bara en förenkling av hela budskapet som bygger på en rätt avancerad, ny integration av telefoniegenskaper direkt in i egna Salesforce Service Cloud.

Einstein med Service Cloud Voice i bakgrunden kommer använda sig av Natural Language Processing för att identifiera nyckelord i olika säljsamtals-transkript. Så att ett företag kan identifiera röstsamtal om trender, som ofta förekommande branschtermer hos en konkurrent. Som nämns mer konsekvent. Eller när en konkurrent diskuterar ekonomi eller prissättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  River Islands nya miljardinvestering i e-handel bryts ned, detta köptes in

Service Cloud Voice ska även kunna ge genomtänkta lösningsförslag för säljare hur de statistiskt bäst svarar på olika frågor. I egna Einstein Call Coaching som bygger på stora mängder conversational data.

Röst har varit ett stort tema även under 2017 och 2018, men då med mer coola appar säljare kan ropa till och olika Einstein AI datakopplingar. I år var det kort och gott att komplettera kundtjänsten och respektera den kanalen. Tillsammans med uppstickarkanaler som chatt, mail och SoMe. Och gällande röststyrning för säljare lät det i år mer som att röstinmatade leads in i ett CRM för marknadsförarna och säljarna först kommer i 2021-releasen av Sales Cloud.

”Det är en enorm fråga för varje försäljningschef och varje vd i världen. Du måste se till att dina uppgifter är uppdaterade och att de är korrekta. Och om du pratar med någon säljare säger de att de inte vill spendera tid på att uppdatera en CRM-mjukvara, de vill spendera tid på att sälja. Med dessa rösttekniker kan du gå ur ett affärsmöte, uppdatera data i Salesforce och allt som bara händer automatiskt.”

Säger CPO Bret Taylor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uppkopplingen för automatisk filbytning i BMW "Neue Klasse" kommer från AWS

Branschbedömare säger att det Salesforce försöker göra genom att hoppa i säng med samtliga stora molnleverantörer är att stärka sin egna förhandlingsposition inför 2020 och en av de uteslutande största kostnaderna, den för drift. I så fall är det ett smart drag av CRM företaget.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss