Enklare kundflytt och 80 färdigkonfigurerade acceleratorer nyheterna i Sitecore 8.2

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

8.2 kanske inte låter som en major version, men Sitecore hävdar att förändringarna i den senaste Sitecore® Experience Platform portfolioversionen (Sitecore Commerce 8.2 och Sitecore 8.2) berättigar det.

Fokus i nya versionen är de omfattande begreppen Strategic Marketing Initiatives och Time-to-Market.

Det innebär i runda svängar nya funktionstilläggen Sitecore Experience Accelerator (SxA) och Express Migrations. Den förstnämnda för nya kunder och den andra för kunder som fortfarande ligger kvar på Sitecore version 7.2+ och uppåt.

Time-to-Market i Sitecore Experience Accelerator erhålls genom snabbare uppstart av projekt kring kontroll och upprättning av olika typer av kundupplevelsestyrning. Detta explicit genom ett nytt drag-and-drop verktygsset med wireframes samt fler än 80 förbyggda olika Sitecore-komponenter.

Express Migrations är just vad namnet avslöjar, snabbare (och för kunden mer kostnadseffektivt) migreringsverktyg för att få upp just 7+ användare en version. Minimikravet Sitecore 7.2 släpptes ändå så pass nyligen som för 30 månader sedan. Strax över två år gamla installationer av en Enterprise produkt brukar sedvanligt fortfarande anses som nya och det är sällan kunden har samma behov (eller budget kvar) av att uppgradera. Hela omgörningar tar som exempel mellan 4-10 år för större köpare (Sitecores målgrupp).

En vilja att få kunderna att se en uppgraderad, förbättrad produkt innan de eventuellt helt byter system kanske kan skönjas?

Andra egenskaper listas som:

  • Advanced Publishing
  • Commerce Enhancements
  • Data-at-Rest Encryption (MongoDB 3.2 support)
  • Improved Usability
  • Data Exchange Framework

Att skapa ”acceleratorer” för att snabbare komma igång med den nya tidens, ytterst komplexa kundupplevelsefokuserade projekt ligger rätt i tiden. I konkurrensen med modulära, ofta open source-baserade komponenter har det blivit lösningen för aktörer som SAP hybris och litium.

Leave a Comment