Episerver lovar 10% ökad konvertering med nya Episerver Campaign

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Idag berättar Episerver mer om lanseringen av Episerver Campaign, det ”tredje C:et” efter CMS och Commerce. En mycket viktig del för plattformen framöver. Inte minst då Hubspot Web, Salesforce Landing pages, Microsoft Dynamics Web och Instapage samt Unbounce numera erbjuder samma lösningar. För att inte tala om alla headless-alternativ och reklambyråernas script-ramverk som gått rätt bra att köra allena då kunderna inte längre efterfrågar ett CMS-redigeringsmöjlighet överallt.

Allt om Campaign Management

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt under 2017. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

Fördelen med Episerver Campaigns nya kampanjhantering är uppenbar, content från CMS/Commerce återfinns enkelt via Digital Experience Cloud. Allt i samma ”cockpit-vy”.

Vi har mer på samma ämne:  Västra Götalandsregionen har slagit ihop webbar i 17 år, en av världens största Episerver-installationer

Andra fördelar är att t ex Episerver Reach går koppla på, då ska det dessutom enklare gå att koordinera skapad kampanjkommunikation i kanaler som email, pushmeddelanden i appar och SMS.

Det gäller bara att Episerver fortsätter stå för ett best-of-breed tänk i denna lösning, som de tidigare tänkt rätt med Ektrons gamla Episerver Digital Experience Hub. Det framgår inte om den datan från externa system följer med i en skapad kampanj. Så jobbar däremot konkurrenterna listade ovan just nu.

Men med ovanstående inbyggt stöd lovar Episerver Campaign att med relativt enkla åtgärder ska det gå att öka försäljningen med 5-10 procent för ”en typisk mailkampanj”.

Vi har mer på samma ämne:  ROI landningssidor får ny ägare

Episerver Campaign har ett grafiskt designverktyg för att skapa arbetsflöden. Den ska även fungera för mer ”komplexa kampanjer med långt driven automation”. Lösningen är certifierad enligt informationssäkerhetsstandarden ISO 27001.

”– I praktiken är det ofta svårt att hantera flerkanalskampanjer från en gemensam plattform. Med Episerver Campaign löser vi upp knutarna och gör det möjligt att arbeta integrerat på ett effektivt sätt och ta hjälp av automation.”

Säger Adam Blomberg, Director, Strategic Initiatives på Episerver.

Leave a Comment