Faktorer som påverkar ditt CMS-system

In Infomercial, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE infomercial

Att använda ett content management-system (CMS) är ett logiskt sätt att lagra, organisera och underhålla ditt företag eller din organisations ständigt ökande volymer av innehåll. Oavsett om du använder ett open-source-verktyg som WordPress, eller en entrerprise-plattform som Sitecore, så finns det vissa ofrånkomliga faktorer som kan hämma din CMS-prestanda.

apica_22_9-1

1. Din volym av data, bilder och filmer kommer aldrig att sluta växa
Oavsett vilken bransch du befinner dig i, så är det ett som är säkert: Ditt innehåll kommer att fortsätta växa. All typ av innehåll för din marknadsföring, data mining, frågor om samtycke och nya affärsinitiativ. Allt detta leder till ständigt ny information som publiceras.

Undersökningsföretaget IDC uppskattar att all data växer med 50 procent om året. Eller som Googles styrelseordförande Eric Schmidt förklarat: Fram till 2003, fanns det cirka fem exabytes information. Idag skapar vi fem exabytes varannan dag. Oavsett hur du väljer att se på det, så finns det inte någon som kan förvänta sig annat än en exponentiell innehållstillväxt.

2. Affärer blir allt oftare en film
Du behöver inte söka länge för att hitta webbplatser som erbjuder streamade filmer. I USA räknar man med att det finns 89 miljoner människor som förbrukar 1,2 miljarder online-filmer om dagen. Cisco uppskattar att antalet filmtittare kommer att fördubblas till 1,5 miljarder år 2016.

Med en film kan man erbjuda ett enkelt och lättfattligt sätt att tillgodogöra sig ett innehåll och samtidigt nå tittaren på ett känslomässigt sätt som det skrivna ordet inte riktigt förmår. Men samtidigt som du och din organisation gärna tar emot feedback på ert producerade material, så bidrar samma tittare till att förbruka din bandbredd. Och eftersom en film oftast väger mer än motsvarande textmassa, så gör det här att ditt CMS utsätts för ännu mer belastning. Många länkar idag mot tredjepartstjänster som Youtube, mf. För att få en smidig distribution istället för att påverka egen bandbredd.

3. Optimera innehållet för att inte slöa ner ditt system
Liksom med de flesta tekniska system så påverkas även CMS prestanda beroende på hur det används. Optimerar dina innehållsleverantörer stora PDF-filer innan du laddar upp dem?
Är dina webbsidor full av främmande kod?
Har du optimerat din leverans av film och stora filer.
Har du hela sektioner av föråldrat innehåll som sitter på ditt CMS, men som kan lagras någon annanstans?
Alla dessa ineffektivitetsproppar utgör bara toppen av isberget när det gäller optimering.

apica_22_9-2

Partner med branschledare CMS verktyg

Apica är prestandapartner med ledande verktyg som EpiServer, SiteCore, Atex Polopoly, m.fl.
Apica System kan belastningstesta ditt CMS motsvarande förväntade säsongstoppar som kampanjer, julhandel, mm. för att sedan ta fram rapporter med rekommendationer för hur du optimerar ditt system. Kontakta oss idag för att se hur vi har hjälpt hundratals kunder att förse dem med precis information om hur de har maximerat sin CMS-funktionalitet och prestanda.

Läs mer och kontakta oss

Läs om de långsammaste orsakerna för en seg webb.

Läs om tre faktorer som påverkar din webbplatshastighet och dina affärer

MKSE infomercial

Leave a Comment