Filmstaden uppdaterar e-handel och kundupplevelsestöd

In Android, CXM, Drupal, E-handel, iPhone, Lojalitetsprogram, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Filmstaden har premiär för bl a nya Spiderman och försöker, med Covid-pass, fylla så många salonger som det går på kort tid. Även julledigheten ser man fram emot att välkomna fler besökare. Detta ställer utökade krav på de digitala och tekniska systemen som därför har uppdaterats.

Ett nytt projekt har inletts där en optimal checkout-upplevelse som byggas. Det anses av biografkedjan vara en av kundernas viktigaste del av bioupplevelsen.

”- Allt vi gör på Filmstaden är direkt kopplat till våra kunders upplevelser. Film på bio för samman människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och livsstil, för att tillsammans uppleva en föränderlig produkt som kommer till liv inom oss.”

Säger Jennie Granbom, Head of Digital på Filmstaden. När SF blev Filmstaden 2018 var det en relativt smidig övergång till de nya Microsoftsystemen och Microsoft Online single-sign-on-lösning för egna klubben och lojalitetsprogrammet. Lösningen är även byggd med Aurelia. B3-byrån Rebel & Bird berättade för några år sedan att de stod bakom produktionen, de jobbar fortfarande med kunden. För en stärkt kundresa 2022 har Filmstaden valt att ta viss hjälp av e-handelsbyrån Omniarch och inhyrda ehandelskonsulter. SFBio var tidigare en Episerver [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]användare. Drupal för Community lade de ned för ett antal år sedan.

Vi har mer på samma ämne:  Miljardindustribolaget släpper ny onlinenärvaro i flera steg

Filmstaden AB är en av Sveriges ledande leverantörer av kultur och nöje med ca 11 miljoner biobesök per år. Filmstaden driver 38 biografer med totalt 264 salonger och drygt 34 000 fåtöljer, finns på 22 orter och har 1200 medarbetare. Filmstaden ingår i Odeon Cinemas Group som ägs av världens största biografkedja AMC.[/ppp_patron_only]