SFBio.se blir Filmstaden.se, nästan problemfri övergång

In CXM, Lojalitetsprogram, Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: ”VIP-MKSE”.
SF Bio med nya ägaren AMC/Odeon Cinema (tidigare Nordic Cinema Group) vill frigöra sig från produktionsbolaget, idag dammar de därför av gamla biografnamnet och domännamnet Filmstaden.se.
0m
besök på 37 biografer, 263 salonger i 33 500 fåtöljer har Odeon årligen i Sverige

Både app och webb har fått nya logotypen (F), men webbmanér och alla mallar består i övrigt. Vid övergången under tisdagskvällen var det vissa problem för mobilanvändare att använda den ”ODEON Kino/Filmstaden” Microsoft Online single-sign-on-lösning Filmstaden använder för autenciering och identifiering. Länken för medlemmar ledde först till en prod-server. Dessutom är det att anse som aningen kontroversiellt och mindre kundvänligt att instruktionstexterna råder alla medlemmar att registrera sig på nytt (!):

”Du måste skapa ett nytt inlogg”

Speciellt då det enbart handlar om att knyta en tidigare mailadress till den nya Microsoft Online inloggningen, igen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strateger från Singular Studios, Fyr och Pineberry samlas i ny gruppering

Men i huvudsak gick denna lansering bra. Jämför med de problem SF Bio hade förra hösten när de införde större tekniska förändringar. Då visades t ex fel tider upp för olika filmer vilket oroade betalande biobesökare.

Planen är att alla biografer lagom till årsskiftet även målats och stripats och alla bytt namn till Filmstaden. Chef för nya Filmstaden Business blir Therése Liljedahl. B3IT-byrån Rebel & Bird berättade 2017 att de står bakom produktionen. SFBio var tidigare en Episerver användare. Drupal för Community lade de ned för ett antal år sedan. För några månader sedan köptes en fristående SiteVision Social java-intranätlösning in.