Five Guys till Sverige, CX och digitalt stöd från Sitecore PaaS och nopCommerce

In Adobe AEM, E-handel, nopCommerce, Nyheter, Sitecore XP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har länge tisslat och tasslats om när Five Guys baconmilkshake och utslängda potatissäckar ska komma till Sverige. Vissa trodde det skulle ske redan i slutet av 2023 men sedan dess har vissa saker skjutit upp lanseringen för Five Guys Scandinavias VD Mohammed Taoussi och co.

0 st
nya restauranger ska öppnas upp
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Den europeiska franschiseägaren i NCPA Capital står bakom satsningen och ledningen har bl a en bakgrund i McDonalds. Restauranger väntas öppna i Stockholm, Göteborg och Malmö samtidigt.

Digitalt då? Fiveguys.se registrerades redan 2011 av Engboms AB och förändades förra sommaren. Sajten är inte aktiverad men amerikanska Fiveguys.com är en Sitecore CX/CMS användare sedan 2019 i ett projekt av RDA Corp. Mer specifikt är det Sitecore 9, PaaS Microsoft Azure, CDN,, oAUTH med REST API:er. Lösningen ska vara byggd för att passa företagets internationella expansion samt erbjuda flerspråkighet. Five Guys resturangpersonal ska ha inlogg så att de mer självständigt kan driva sin egen sida och göra snabba uppdateringar.

I England och för den relativt nya tyska marknaden används en nopCommerce för order.fiveguys.co.uk samt en WordPress 5.7 CMS för de europeiska huvudsajterna. Det är troligtvis, trots internationella möjligheterna och flerspråkstödet, denna som ska användas för svenska marknaden.

Det är osäkert om svenska Fiveguys.se använder sig av den centrala lösningen (som Mcdonalds.se använder sig av centrala Adobe AEM) eller om de gör som NSP (Nordic Service Partners) KFC.nu eller Pizzahut.se m fl och skapar en egen (ofta på t ex Easyweb, WordPress och FutureOrdering).

Five Guys har runt 1700 restauranger, grundades 1986 i Arlington i Virgina. De sägs vilja öppna 1300 nya restauranger.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Creative Cloud och Photoshop är allt när Adobe avtäcker sin AI-vision, inte blyga med att utnyttja historiken