Folkpartiet byter ut EPiServer mot WordPress, nu vanligaste CMS

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Folkpartiet är nästa svenska parti att lämna EPiServer till förmån för WordPress. Stormfors stod för PHP-utveckling och konfiguration. Den nya sidan designades av James Göransson och Gabriella Britth, båda frilansare inom webbdesign.

Snart är bara Socialdemokraterna kvar på .NET plattformen. Centerpartiet gjorde sitt byte i höstas (med OhMy! som byrå) och Moderaterna har börjat fasa ut Drupal för WordPress (av WordPress partnern och byrån Triggerfish).

Även Sverigedemokraterna kör på WordPress för SD.se. Det gör systemet till det vanligaste bland de svenska partierna.

0,9%
av väljarkåren stödjer partiet, ännu en nedgång med 0,3 % mot tidigare månad
Den nya sajten har ett omfattande löp med oregelbundet formade puffar och uppskalad layout. Det är e-postindrivning och sök i fokus både i topp och botten. Den nya hemsidan lanserades först under årets Almedalsvecka.

” – Enkelhet och modernitet har varit ledord för den här omgörningen. Vi behövde ett mer lättarbetat system, och har samtidigt skalat ner vårt innehåll betydligt. Sidan ska kännas aktuell och vara enkel att hitta på för användaren.”

Säger Erika Jonés, projektledare hos Folkpartiet.

NetRelations hade uppdraget då Folkpartiet körde EPiServer.

Tipstack till Fabian von Tiedemann.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Holistic kosttillskott tröttnade, byter ut allt till Centra e-handel, Business Central och Wordpress

Leave a Comment