Förbättrad toalettupplevelse gav inUse storskalp och Skånetrafikens service design avtal

In E-handel, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ÅF och relativt nya förvärvet av inUse har vunnit en större upphandling. Nyligen gick hela Region Skåne och Skånetrafiken ut och letade efter en långsiktig service design partner. Det avtalet vann därefter inUse i vad som ska varit rätt tuff konkurrens.

“inUse är inte ett företag. inUse är en idé. En idé om design som gör skillnad. För individ, verksamhet, och samhälle.”

Själva upphandlingen ska bestått av två delar. En formell ansökan och kvalificering. Därefter ett fiktivt case och 24 timmar på sig att lösa utmaningen. Dagen efter skulle det man kommit fram till presenteras för Skånetrafiken. Caset ska främst gått ut på att förbättra toalettupplevelsen på tåget. Inuses team ska innehållit strateger, UX-, produkt- och service-designers som tog sig an den knepiga uppgiften. Avtalet är på 2 år plus förlängning. inUse säger att de sysselsätter hela 130 designers idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  JABO väljer Optimizely och CGI i nytt DX och e-handelsprojekt

Skånetrafiken handlade för fem år sedan upp en Episerver Commerce och Episerver som ny plattform. Leverantör var då CGI och Star Republic i en 69 Mkr affär. Den lösningen ska delvis leva kvar.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss