Forefront placerar innovationslabbet i Åre, anställer från Noc

In Nyheterby Martin Edenström

Om det ändå ska byggas ett inspirationslabb för innovation och service design workshops kan den lika gärna förläggas på en rekreationsort. Så resonerar IT-konsulterna på Forefront Consulting när de anställer tidigare Noc byrå-VD:n och träningsfantasten Fredrik Carlén för att skapa Forefront Åre. Där ska det skapas ett Center of Excellence inom IoT med event och workshops mot kunder, partners och anställda.

Satsningen börjar med fem medarbetare och fler utvecklare och UX-designers ska anställas.

” – Vi jobbar med hela digitaliseringserbjudandet, men teknik och utveckling i synnerhet. Tiden är mogen för allt mer distribuerade team, så i Åre ska vi ligga långt fram och stärka samarbetet med våra kunder i resten av landet. Vi erbjuder kunderna leveranser av yppersta kvalitet och våra anställda den livskvalitet Åre-livet innebär.”

Säger Fredrik. Trenden har sedan 2017 generellt annars varit att “ta hem” startup-labben bland svenska större företag. Även om SAP/HPE öppnade ett nytt labb i april, som följde på PwC och Evrys storsatsningar.

Fler artiklar om ämnet:  Robotservitörerna på Pizza Hut hälsar med namn och serverar, ersätter dyr mänsklig personal

Intresserade av Sitecore Experience Platform™?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.