Försäkringstagarens bilmodell och hemstad syns numera i Trygghansa.se bakgrunden

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trygg-Hansas CRM-team ska inför 2020 genomfört ett större personaliseringsomtag på egna webben och för de egen digitala kampanjerna. Försäkringsbolaget ville få bättre kunskap och bekräfta några hypoteser om två typer av bilkunder samt framöver skapa mer rätt content och få nöjdare kunder. Ett experiment och en PoC skulle leda Trygg-Hansa rätt inför detta.

En Adobe Target lösning implementerade på Trygg Hansas webb under mars och april 2020 och skapa olika typer av real-tidsdata. Adobe Targets ska därefter fått skapa olika attribut och börjat målinrikta innehåll som bakgrundsbilder på exakt den bilmodell försäkringstagaren ska försäkra eller redan har försäkrat. Dessutom kan Trygghansa.se bakgrundscontent anpassas efter om det är Stockholm eller Göteborg försäkringstagaren bor i. Anpassningar Trygg-Hansa hoppas ska få kunder att känna sig bekväma med och som får dem att stanna som försäkringstagare. Adobe Analytics ska ha använts för att mäta frekvenser och mönster för att bedöma hur långt gången en kund var i olika typer av kundresor.

” – Vad vi ville uppnå med denna PoC var något vi inte gjort förut – att presentera realtidsanpassning som höjer kundupplevelsen utöver vad någon trodde var möjlig. Vi är oerhört nöjda med resultatet och med Nordic Mornings engagemang och hårda arbete för att få det att hända. De levererade verkligen, och tillsammans skapade vi något som verkligen visar de fantastiska möjligheterna med ny teknik i kombination med begåvade kreatörer.”

Säger Nils Cornell, Web Analyst, Trygg Hansa.

Vi har mer på samma ämne:  Nordea om hur de använder Adobe Marketing för personalisering och kundkontakt inom FS

Nordic Morning ska varit med i Trygg-Hansas CRM-team som även består av flera externa konsulter.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss