GazeHawk erbjuder eye-tracking för 373:- SEK per sida

In Analys / Statistik, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

I USA har web usability specialisterna Brian Krausz och Joe Gershenson lanserat GazeHawk, en ny teknik för att göra eye-tracking "för alla". Det i popularitet stigande användbarhetsmätningsmetoden (den letade sig in hos IDG.se under onsdagen) finns sedan ett tag tillbaka med samma erbjudande (om än ifrågasatt) i Sverige från lokala MRC international. GazeHawk använder vanliga webbckameror kombinerade med egen heat mapping mjukvara och en stab av hundratals eye trackning-testare. Tekniken som används är en infraröd stråle... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention GazeHawk erbjuder eye-tracking för 373:- SEK per sida | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Är du verkligen säker på att _mjukvaran_ skjuter ir-strålar? Hur då?

  3. Vad jag menar är att det måste till hårdvara för att skicka ut ir. Visserligen kan mjukvara säga till hårdvaran att blixtra, men mjukvaran i sig själv kan inte göra det. Sen undrar jag också om det verkligen finns någonting i en normal webbkamera som kan emittera ir. Möjligen registrera, men inte skicka ut. Vad jag antar att skribenten försöker skriva om är tekniken att registrera reflektioner från NIR-blixtar i pupillen och/eller på iris, men så vitt jag förstått så använder gaze hawk bara vanliga webbkameror, dvs. bildanalys enbart, och inte den teknik som jag just beskrivit.

Leave a Comment