Green Cargo satsar på OutSystems och low-codeutveckling

In CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitevision, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

OutSystems och low-code plattformarna har fått en ny svensk referens. Det i Green Cargo som i en satsning inför 2020 tror på low-codeutveckling och att ett grafiskt, utanpåliggande gränssnitt ska hjälpa egna utvecklingsenheten att se helheten och göra färre fel.

”– Vår förmåga att leverera på Green Cargos affärsplan och IT-strategi kommer till stor del att vara beroende av att bygga nya appar effektivt på OutSystems plattform. Den bidrar till vår strategi genom minskad komplexitet på befintliga plattformar, applikationer och processer, på ett mer agilt, snabbare och enklare sätt.”

Säger Ingo Paas, CIO på Green Cargo.

Green Cargo ska börjat utveckla en första applikation på OutSystems plattform för att minska behovet av extern expertkunskap inom kodning. Den första appen för Green Cargo är ett nytt skaderapporteringsverktyg som gör det möjligt för lokförare och bangårdspersonal att rapportera vagnskador direkt i en mobilapp när de upptäcks, i stället för att ringa in till driftcenter. Flera rapporter rapporteras under ett år och det finns stor potential i att frigöra tid. Applikationen förväntas tas i bruk under andra kvartalet i år.

”– Vi har letat efter ett verktyg som kan hjälpa oss att uträtta mer utvecklingsarbete i verksamheten. Med OutSystems kan vi göra det och röra oss mot en DevOps- och Digital Factory-organisation. Det är en förutsättning för både en snabbare utvecklingsprocess och en bättre digital resa. Vi har en IT-miljö med många system och har höga krav på underhåll och integration av dessa. Därför behöver vi en plattform som inte bara kan lösa ett specifikt problem, utan vara en grund för affärsutveckling och digitalisering för flera delar av verksamheten.”

Säger Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo. Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 8 800 lastbilstransporter på vägnätet. Logistikföretaget har även en Sitevision intranätlösning samt äger Episerver licenser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Skiddestinationen handlar upp ny partner och innovativ, engagerande webb inför säsongen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss