Halebop släpper ny ID tillsammans med Futurice och Perfect Fools

In E-handel, nopCommerce, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Johanna Sahlman Head of Marketing, Halebop och projektledare Hanna Myrling berättar att de just släppt den nya IDn och de nya principerna för telekomvarumärket.

Det gamla varumärket hade fått några år på nacken och fungerade inte så bra i en digital värld. Nu ska Halebop fått fler färger, tydligare CTA:er, ett animationsformspråk för att stötta actions och bättre igenkänning mellan online och offline.

”Emotionellt behövde vi få in mer energi i varumärket. Vi ville behålla det lekfulla och opretentiösa, men komma bort från det barnsliga. Det finns många finesser och finurligheter med den nya profilen, om jag får välja en är det kanske möjligheten att aktivt arbeta med design i A/B tester tack vare ett system byggt på principer och moduler och inte på strikta regler.”

Finska Futurice, med verksamhet i Stockholm, ska ha ansvarat för de nya ”designprinciperna”, den digitala designen och förfiningen av varumärket och IDn för Locall som Halebop satt upp rutiner för.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  K-Rauta har blivit K-bygg, handlar upp ny ehandelspartner och lanserar headless

Perfect Fools ansvarade för arbetet med att ta designen vidare till ”reklamformspråk”. De fick i uppgift att gifta ihop gamla och nya Halebop för god igenkänning.

Halebop är en nopCommerce .NET e-handelsanvändare sedan 2012 (med bl a Valtech) och har varit tidiga att anamma digitala trender som responsivitet.

Intresserade av Episerver DXC?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.