Halva Sigma med 1500 anställda blir Nexer, köper offshore-kompetens i Brasilien

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det blev för svårt att driva Sigma som både ”ingenjörsbolag” och ”vanligt” med samma mättal, kultur och incitamentsprogram i längden. Sigma IT har idag helt knoppas av, samtidigt som det byter namn till Nexer.

Den kvarvarande delen av Sigma, som behåller sitt namn, är bredare och bland annat inriktat på ”teknisk konsulting”. Cloud, UX, innovations, Dynamics 365 CRM och webbolaget Nexer startar med en omsättning på 2 miljarder kronor och drygt 1500 anställda. Samt 1000 underkonsulter i nätverk och 400 underkonsulter i produktion. Meddelar Danirs VD och Dan Olofssons son Johan Glennmo. Maverick by Sigma byter namn till enbart Maverick. Men Dan Olofsson och co. verkar fortsatt tro på att behålla [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]UX-enheten som en separat sådan, annorlunda val än t ex NoA och Knowit.

Vi har mer på samma ämne:  Memira köper in Salesforce Marketing Cloud, kombinerar flera sorters data

Tillväxten ska också ske internationellt. Samtidigt som avknoppningen meddelar Nexer också att företaget köper ett Dynamics AX CRM bolag med 100 anställda i Brasilien. Därmed finns Nexer i nio länder. Enligt bolaget finns inga planer på att börsnotera vare sig Nexer eller det kvarvarande Sigma. Han menar att det rent av går att bygga bättre bolag utanför börsen.

Nexer får huvudkontor i Göteborg. Vd i bolaget blir Lars Kry, känd för att ha byggt upp Proffice i Sverige, innan han kom till Sigma-koncernen för sex år sedan.

Vi har mer på samma ämne:  Nexer köper upp e-handelsbyrå, nya storkunder in
[/ppp_patron_only]