Handels Marketing Automation-forskare om utskicksfrekvens, personligt tilltal och icke-kontextuell annonsering

In Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under tisdagens Marketing Automation Success Summit 2019 i Stockholm bjöd Martin Söndergaard, forskare från Center for Consumer MarketingHandelshögskolan i Stockholm, på en hel del intressanta insikter om bästa resultat kring frekvens, uttryck och tonalitet i t ex Marketing Automation utskick. Samt mycket mer.

Några av resultaten från Martins senaste forskning inkluderade:

  • Frekvens. Bäst resultat vid Marketing Automation utskick och re-targeting, antingen via annons eller extrautskick, uppnås i en femveckorsperiod i snitt efter 2-3 veckor. Det är så ofta en kund önskar behåller ett erbjudande i sitt medvetande.
  • Segmentering över tid och intresse. Likväl kan stora pengar sparas på att smalna av (”narrow”, se bild) annonseringen kring en produkt baserat på segment där man enbart fokuserar på de besökare som återkommit eller klickat sig ned till en produkt fler gånger. En riktad annons mot dessa i kundresan ska både vara effektivare och billigare än ytterligare en generell kontakt.
  • Personligt tilltal fungerar fortsatt bra. Att lyfta förnamn från CRM till rubrik eller inledning av ett utskick har fortsatt mycket stora fördelar sett till antalet öppnade Marketing Automation e-postutskick.
  • Kontextuellt versus icke-kontextuellt. Även om det är klart effektivast att synas med t ex en bilannons (högengagemangsprodukt) i en biltidning kan det i vissa lågengagemangsprodukter vara nästan lika effektivt att dyka upp i ett icke-kontextuellt, helt otippat sammanhang med en annons. Det kan leda till kostnadsbesparingar för annonsköp.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Movable Ink mobiliserar i Europa med välvilliga martech-partners, så handlas en lösning upp 2022

MKSE var tillsammans med Salesforce och Agillic en samarbetspartner till Marketing Automation Success Summit 2019.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss