Handelsbanken satsar digitalt, bygger vidare med Episerver, EFN.se på WordPress

In Nyheter, Optimizely/Episerver, SDL Tridion Sites, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Handelsbanken är sedan länge en trogen SDL Web användare. Ett systemval de delar tillsammans med konkurrenten Nordea. Men Handelsbanken är inte lika trogna plattformen som sin konkurrent. Samtidigt som Handelsbanken äntligen rullat ut Mobilt BankID stöd har även viss vidareutveckling av Handelsbanken.se på Episerver skett.

Handelsbanken är både en Episerver-baserad webbplats samt en användare av .NET baserade SDL Web från England. Banken kan ha inspirerats av SEB som valt lägga samtliga ägg i Episervers korg, eller de mer snabbrörliga nischbankerna där plattformen helt dominerar (Santander, Collector, Marginalen m fl).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken lägger ned EFN online-TV, satsar på headless Contentful

Episerver ska användas av Handelsbanken för att styra diverse innehållshantering samt agera ett bättre redaktionellt stöd för de som jobbar med nyhetsdelarna.

Den tidigare VD:n Vang-Jensen var för att satsa på webben och digitalt. Han lade bl a ned hela 60 kontor för att flytta budgeten mot det digitala 2016.

Handelsbankens framgångsrika ekonominyhetssajt och ekonomi-TV EFN.se är fortfarande en WordPress open source CMS användare med Yoast och Hotjar stöd. Vilket ger hela tre CMS i bankens systemflora. Cybercom och Capgemini har tidigare berättat att de jobbar tillsammans med banken.

Leave a Comment