Helåret slutade på -72 Mkr för Digitalist Group efter förseningar i kundprojekt

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Digitalist Group, som äger en av Sveriges största Drupal-konsultationsbyråer samt design- och varumärkesbyrån Grow har presenterat koncernens alla nya storkunder. Det via helårsrapporten som just släpptes. Största kunder för Digitalist sett till omsättning och värde ska 2018 varit Canadian Finning, Honda, Unionen, Volvo och målerikoncernen Tikkurila. I januari 2019 ska Digitalist dessutom vunnit ett 16 Mkr kontrakt tillsammans med ”en större svensk myndighet inom design och utvecklingstjänster”. Digitalist jobbar sedan tidigare tillsammans med t ex Arbetsförmedlingen inom analys.

Samtidigt kostar det att bygga en integrerad, omfattande nordisk kommunikationskocencern. Digitalist Group koncernens nettoresultat för helåret slutade på hela -72 Mkr, eller -75 Mkr efter skatt. Upp något från halvårssiffrorna som pekade mot ett -78 Mkr resultat. Och +1,5% bättre än resultatet för helåret 2017. Omsättningen för helåret 2018 ökade samtidigt från runt 210 Mkr till 255 Mkr med de nya förvärven och den mer digital web och service design betonade strategin.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Koncernen och VD Ville Tolvanen skyller resultatet på förseningar av olika slag i projekt för bolagens större kunder, kostnader i relation till alla förvärv och en mängd tillhörande kostnader för att få till en global profil på bolaget. Digitalist har även öppnat flera kontor i USA för att erbjuda sina Skandinaviska digitaltjänster.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis föreläsning om fördelarna med Mattermost som alternativ till Teams och Skype
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss