Helsingborgs Stad, Intranät, Sharepoint MOSS 2007, Wordpress Intranät, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, Wordpress

Helsingborgs stad bygger intranät på kombinerad WordPress och SharePoint

In Intranät, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Helsingborgs stad med Jukka Heino i spetsen har tagit fram ett nytt intranät för kommunen som valt den ovanliga kombinationen av både PHP-baserad WordPress och en .NET-baserad SharePoint.

Helsingborgs Stad, Intranät, Sharepoint MOSS 2007, Wordpress Intranät, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, Wordpress

Helsingborg har i sin framtidsvision, Helsingborg 2035 (även den på WordPress), en syn på att intranätet ska vara öppet för alla som bor i staden, inte bara för de som jobbar i den.

Mer om projektet, som vad som gjorde WordPress till en bra wrapper och ramverk för Sharepoint, ska avslöjas under det kommande evenemanget “WordPress i offentlig sektor” i WordPress-aktiva Lidköping den 11:e september.

Vi har mer på samma ämne:  WP Engine WordPress köper bolag och topprekryterar från Adobe för att ta Gartner position

Själva Helsingborg.se ligger sedan många år tillbaka på en EPiServer 6 framtagen av KnowIT i Skåne. En installation som inte agerat helt problemfritt, till den nuvarande internetchefen, tillika mångåriga WordPress-förespråkarens, förtret.

Kommunen ska även ha samarbetat med Lidköpings kommun i det nya intranätprojektet.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.