episerver 7, Helsingborgs konserthus, Helsingborgskonserthus.se, Wordpress Episerver, Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress

Helsingborgskonserthus.se lämnar WordPress för EPiServer

In Episerver, Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: I ett väldokumenterat “hackday-projekt” av ett sexhövdat team avslöjas hur helsingborgskonserthus.se landade på en WordPress-upprättning för några år sedan.

Projektet ska enligt teamet enbart tagit 24 timmar att färdigställa och har troligtvis nämnts inför att Helsingborg.se flyttade från EPiServer till WordPress i veckan.

Open source plattformen har i förhållande till sitt proprietära alternativ kallats:

  • “Stabilare implementation än staden själva kunde ta fram”
  • “Extremt billig i drift”
  • “En mer stabil plattform än EPiServer”
  • “Lägger inte sjukt mycket pengar på dyra system och dåliga konsulter”
  • “Framtagen helt utan kostnad”.
st
personer tog fram den nya lösningen, mot 6 i WordPress teamet
Men konserthuset har efter sin sejour på WordPress abrupt lämnat upprättningen för att satsa på en EPiServer 7 med ImageVault DAM.

Björn Westerlund uppdaterar MKSE.com med uppgifter om bytet. En ny chef för konserthuset kände inte att de kunde hantera den gamla WordPress’en själva och bytet kom sig av att internt IT-stöd saknades. Därför landade utvecklingen igen hos Helsingborg.se-gänget.

Och det var något fler än en individ iblandad i arbetet med EPiServer-sajten. Upphandlad partner vid tidpunkten var Know-IT Malmö och därifrån kom även utvecklaren Per Nergård som fick hjälp av Helsingborgs interna arkitekt. Enmannakonsulten Max Lennartsson skötte migreringen från WordPress och tog hand om innehåll. Han berättar att projektet sedan lanserades vid utsatt datum.

Vi har mer på samma ämne:  Pfizer-favoriten skaffar WordPress och digital B2B ID från Stormfors

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.