Hemnet i RubyOnRails lanserad, hård kritik

In Drupal, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

Nya Hemnet, som MKSE skrev om för tre veckor sedan, har lanserats. Det skedde i samband med en inflyttningsfest i nya Stockholmslokalerna. Ägarna, som är svenska mäklarfirmor samt Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten, var där. Sajten, som länge varit i behov av en makeover, är skriven i RubyOnRails av Kentor Stonebrix i Göteborg (med hjälp av Syre (form), Navigate, Maxus (media) och Prek (teknik)) berättar ansvarige Peter Lundell. Inget CMS alls används. Och det är samma Oracle-databas... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Booli (www.booli.se) var tidigare långt före Hemnet i användbarhet. Nu har dock Hemnet hävt sig upp i klass med Booli. Jag har märkt att Booli dessutom missar en liten del av Hemnets objekt, vilket förstås är irriterande för den som letar bostad.

 2. Booli (www.booli.se) var tidigare långt före Hemnet i användbarhet. Nu har dock Hemnet hävt sig upp i klass med Booli. Jag har märkt att Booli dessutom missar en liten del av Hemnets objekt, vilket förstås är irriterande för den som letar bostad.

 3. Jag förstår inte vad du menar Mikael, jag använder både Hemnet och Booli just för att ingen är heltäckande. Booli har oftast objekt som inte Hemnet har och vice versa. Jag rekommenderar alla att använda båda.

 4. Jag förstår inte vad du menar Mikael, jag använder både Hemnet och Booli just för att ingen är heltäckande. Booli har oftast objekt som inte Hemnet har och vice versa. Jag rekommenderar alla att använda båda.

 5. Synd att databasen inte bytes ut. Jag ser själva sökkriterierna som hemnets svagaste och samtidigt viktigaste funktion. Om jag fick bestämma fritt skulle jag söka med helt andra kriterier. Att välja område enklast och bäst vore att själv ringa in ett område på en karta.
  Hemnet var omodern och ful tidigare och även om det är stor skillnad känns den fortfarande omodern och ful.
  Vad hände med RSS och tillgängligheten?

 6. Synd att databasen inte bytes ut. Jag ser själva sökkriterierna som hemnets svagaste och samtidigt viktigaste funktion. Om jag fick bestämma fritt skulle jag söka med helt andra kriterier. Att välja område enklast och bäst vore att själv ringa in ett område på en karta.
  Hemnet var omodern och ful tidigare och även om det är stor skillnad känns den fortfarande omodern och ful.
  Vad hände med RSS och tillgängligheten?

 7. Vältestad? Knappast. Det är mycket krånligare att använda än förut. och varför får jag inte längre välja typ av bostader med hjälp av kryssrutor? Jag vill se allt utom bostadsrätter och hyresrätter. Jag är intresserad av villa/fritidshus/gård/tomt. Det kan inte vara så ovanligt att jag vill ha någon form av hus men inte någon form av lägenhet.

  Vad det gäller det grafiska så är boxarna inte linjerade i botten.

  Var kommer siffrorna efter kommun ifrån? Om jag söker på kommun linköping(424) utan att avgränsa söknningen borde antal träffar = 424. Träffarna = 501.

  Och det här är bara mitt intryck efter att ha tittat på sajten i ett par minuter.

 8. Vältestad? Knappast. Det är mycket krånligare att använda än förut. och varför får jag inte längre välja typ av bostader med hjälp av kryssrutor? Jag vill se allt utom bostadsrätter och hyresrätter. Jag är intresserad av villa/fritidshus/gård/tomt. Det kan inte vara så ovanligt att jag vill ha någon form av hus men inte någon form av lägenhet.

  Vad det gäller det grafiska så är boxarna inte linjerade i botten.

  Var kommer siffrorna efter kommun ifrån? Om jag söker på kommun linköping(424) utan att avgränsa söknningen borde antal träffar = 424. Träffarna = 501.

  Och det här är bara mitt intryck efter att ha tittat på sajten i ett par minuter.

Leave a Comment