HM.com relanserad på Adobe CQ5 CMS

In Adobe AEM, Check out/Kassasystem, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Det nya CMS:et på HM.com har efter många långa utvecklingsmånader sett dagens ljus. Med mindre utdaterade tredjepartskomponenter, ett helt nytt amerikanskt CMS (Adobe CQ5) och en starkare koppling till andra nyare H&M-system som e-handel och nya affärssystem. Projektet har sysselsatt en hel del interna och externa arbetsgrupper och krävt sin tid. Vi hörde först om det redan 2009, detta är alltså projektets fjärde år. Projektet har letts från Stockholm.

Vad möts ni av på nya HM.com då? Adobe CQ5 driver för närvarande sidan about.hm.com. Där körs halvfeta menyer, ett omfattande bildgalleri med text-div’ar och en massa möjligheter att filtrera sina val. Det finns även en interaktiv och tydlig kalender, späckad med inställningar. Nyhetssidor är formgedda som tidningsartiklar med citatpuff och tre spalter. Sökningen har postback-fri inladdning av fler resultat. Översättningen kör med lightbox.

Vi har mer på samma ämne:  Granngården föredrar norsk e-handel framför svensk, ny partner väljs ut igen

Notera den egna ”H&M script loadern”. Kul grepp.

Vanliga HM.com har samtidigt rullats ut till flera länder. Där börjar onlineupplevelsen med en landsvalssida, efter det körs det sedvanliga rutnätet med en massa bildmaterial som vi sett på de tidigare släppta HM.com-testsiterna med hybris e-handel. Flash finns kvar på den nya Versace kampanjdelen av siten, annars är det borta i större delar.

Kul att se första CQ5-releasen, en trevligt sådan som följer upp de fina tidigare lanseringarna från klädjätten under 2010-2011.

Vi har mer på samma ämne:  Granngården föredrar norsk e-handel framför svensk, ny partner väljs ut igen

Kommentarer

  1. about.hm.com och hm.com servas från  helt fristående system. CQ5 har inget med hm.com siten att göra.

Leave a Comment