H&M bygger virtuellt showroom på Metaverse-plattformen Journee

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

H&Ms innovationslab i Berlin, Dept Agency i Irland och teknikföretaget Journee står bakom klädkedjans första metaverse-satsning. Det är ett virtuellt showroom där besökare kan uppleva kampanjer och kollektioner på ett nytt sätt. Det ska finnas media, kändisar, influencers och stylister i rummet som även ska fungera som en förlängning av egna, fysiska showroom.

”H&Ms virtuella showroom är designat för att vara ett utrymme för varumärkesaktiveringar som modekampanjer. De kommer att väckas till liv på ett helt nytt och spännande sätt, genom att integrera innovation, digitalisering och hållbarhet. Det gör mig väldigt stolt över hur mycket energi, hjärta och själ våra kollegor har lagt ner i detta projekt över nationsgränser och departement. Vi ser fram emot att utforska dess potential i länderna i Region Centraleuropa och utanför i framtiden.”

Säger Thorsten Mindermann, regionchef H&M Central Europe. H&M:s Virtual Showroom är byggt på Journee ”The Metaverse Company” proprietära plattform för metaverse. Även Vogue och BMW Group har släppt satsningar som Joytopia på samma plattform.

Därmed blev det inte svenska Warpin som fortsätter experimentera med H&M i VR och AR eller metaverse.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kronans Apotek presenterar Metaverse-vision, robothund-leveranser och framtidens e-handel