Flera nya VR-kampanjer från H&M, framtagna av svenska Warpin

In CRM Customer Relationship Management, Lojalitetsprogram, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska VR-aktören Warpin har blivit ny ”hus VR-byrå”, om något sådant existerar, till självaste modejätten H&M. Tillika en av Sveriges absolut största konsultköpare.

Under lojalitets- och digitalt kundbearbetningseventet Customer Loyalty Conference av Wednesday Relations på torsdagen berättade företagets VD Emma Ridderstad mer om några VR-projekt de ansvarat för åt H&M under det senaste året. Warpin har bland annat tagit fram en VR-del och fysisk sektion för H&M Moschino samarbete Moschino x H&M kallad H&Moschino mixed reality campaign. Vid den huvudsakliga modeutställningen i Milano användes en ”strechad TV” för att låta besökare ta del av modevisningen på helt nya sätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bontouch och Shape slås ihop till Framna, siktar på 2 mdr och börsen

Dessutom var den svenska VR-byrån nöjda med att tillsammans med Magic Leap hårdvara lyckats ta fram en ny kampanj inom co-creation för H&M USA. Den spelar på konsumenters intresse för återvinning av egna kläder, men samtidigt med den detaljkontroll och de skapandemöjligheter som ett VR-set ger. Tillsammans med möjligheten att använda sina egna händer i en Magic Leap-vy kan kunder designa om sina egna plagg på flera sätt. 

Den nya typen av VR/AR-berikad skapandeprocess ska lett till både ökat engagemang och en bättre känsla för CSR-varumärket H&M, menar Emma Ridderstad.