Flera nya VR-kampanjer från H&M, framtagna av svenska Warpin

In CRM Customer Relationship Management, Lojalitetsprogram, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska VR-aktören Warpin har blivit ny ”hus VR-byrå”, om något sådant existerar, till självaste modejätten H&M. Tillika en av Sveriges absolut största konsultköpare.

Under lojalitets- och digitalt kundbearbetningseventet Customer Loyalty Conference av Wednesday Relations på torsdagen berättade företagets VD Emma Ridderstad mer om några VR-projekt de ansvarat för åt H&M under det senaste året. Warpin har bland annat tagit fram en VR-del och fysisk sektion för H&M Moschino samarbete Moschino x H&M kallad H&Moschino mixed reality campaign. Vid den huvudsakliga modeutställningen i Milano användes en ”strechad TV” för att låta besökare ta del av modevisningen på helt nya sätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så tänker H&M digitalstrategiskt i nya, viktiga H&M Home

Dessutom var den svenska VR-byrån nöjda med att tillsammans med Magic Leap hårdvara lyckats ta fram en ny kampanj inom co-creation för H&M USA. Den spelar på konsumenters intresse för återvinning av egna kläder, men samtidigt med den detaljkontroll och de skapandemöjligheter som ett VR-set ger. Tillsammans med möjligheten att använda sina egna händer i en Magic Leap-vy kan kunder designa om sina egna plagg på flera sätt. 

Den nya typen av VR/AR-berikad skapandeprocess ska lett till både ökat engagemang och en bättre känsla för CSR-varumärket H&M, menar Emma Ridderstad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ICA bygger smart butik i Stockholm, varnar om en burk majonnäs vält

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss