Högt tryck på kurser om att sälja på Amazon, kan bli räddningen för bolaget i Sverige

In Amazon, Content Marketing, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amazon Sverige må fortsatt i januari 2021 vara uselt på så många sätt, men den svenska utbildningssektorn håller samtidigt på att göra Amazonsäljare och FBA’are av hälften av alla mindre och mellanstora e-handlare i Sverige. Vilket i det långa loppet kan bli räddningen för Amazon i Sverige.

I pandemin försöker allt från SEO-, e-handels, media-, webb- och Amazonbyråer till Bonnier DI.se, Ehandel.se, YH-utbildare, svenska kommuner som Säter, näringslivssamordnare som Företagarna, ALMI och Hudiksvalls Näringslivs AB tjäna en slant på olika kurser om hur man säljer på Amazon. För en kostnad mellan 5 och 10 tusen.

Det handlar om inte färre än 30-40 företag som i nuläget säljer [ppp_patron_only level=”1″]olika typer av grundkurser gällande Amazons regelverk för småföretagare. Kurser som DIs ”Så lyckas du på Amazon” med Lotta Zachrisson och Dag Bengtson från The Early Birds ska vara populära bland nytillkomna och existerande e-handlare som inte vill missa en ny trend och kanal för sina varor. Deltagare som dessutom har mer tid över för en distanskurs över Zoom under pandemin. Det har lett till att kurstillfällen bokats in varje kvartal. Anna Nordlander är en annan expert som håller en mängd föreläsningar och kurser i olika former. Carl Helgesson från Rankona mazon har även han fyllt kalendern med kurser och föreläsningar under 2020. Edward Basse från The Early Birds är den som utbildar löpande i Ehandel.se’s regi.

Vi har mer på samma ämne:  AWS Sverige om multicloud och hybrid, så skiljer sig ECS Anywhere från GCP Anthos

Med ett tio- eller tjugotal kursdeltagare och aktiva e-handlare som löpande examineras och testar på kanalen i varje återkommande program kan tillströmningen från utbildningspartners bli precis den räddning Amazon.se behövde när inte egna UX och utbudet räckte till för att locka in publiken initialt. The Early Birds har även tidigare berättat att en del av deras verksamhet som Amazonbyrå i nuläget består av att utbilda Sverige då den dagliga, praktiska Amazon-konsultationen kring handel och Amazon.se-konfiguration som efterfrågas av svenska bolag ännu ska vara låg.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Så går de svenska Amazon-byråerna nu, nedläggningar och avhopp