Houdini nästa klädmärke att byta ut e-handeln och bygga helt nytt koncept

In Centra, litium, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Outdoor-företaget Houdini har tröttnat på sin nuvarande svenskutvecklade e-handelsplattform från Young / Skilled. De handlar idag upp en molnbaserad e-handelsplattform från Litium.

Houdini har några innovativa koncept på gång som en ny butik där second hand och uthyrning får lika stor plats som de nya plaggen. Houdini anser att ”Rental och reuse är framtidens konsumtion”. Houdini erbjuder ett komplett sortiment från underkläder till skalplagg. Litium ska användas för en global e-handelssatsning. Satsningen innefattar i första hand försäljning mot konsument (B2C).

”– Houdini är ett ambitiöst bolag med starkt hållbarhetsfokus och vi ser verkligen fram emot att få vara del av deras satsning internationellt.”

Säger Henrik Lundin, vd på Litium i en kommentar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Designföretaget handlar upp Centra, Storyblok och Klaviyo

Cloud Nine berättar under torsdagen att de ska leverera e-handelslösningen. De har ett nära samarbete med litium hösten 2018.

Young / Skilled är leverantör åt andra e-handlare som inte riktigt konverterat enligt plan i år . Som WeSC och Odd Molly (tvingas stänga butiker och har ökade miljonförluster). De levererar även e-handel åt Frank Dandy, Minimarket, Nitty Gritty, Mini Rodini och Norse.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.