hybris e-handel och Accenture för Papyrus vart gigantisk flopp

In Check out/Kassasystem, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

CS skriver att hybris e-handelsprojektet för Papyrus blev ett rejält misslyckande.

http://303cycling.com/files/hybris_logo_2012.png

Projektet startade redan sommaren 2012 med Accenture är huvudleverantör. Då berättade SAP hybris stolt för för MKSE.com att de vunnit kunden och ”4.0 e-handelsuppgraderingen” i en större upphandling där flera andra svenska e-handelsplattformar även deltog.

Nu ska den uråldriga ”3.0” e-handeln rullas tillbaka och på hybris 4.0 stoppas utvecklingen helt för en obestämd framtid. Kanske slängs projektet helt och skrivs av för gott.

Liksom hos flera andra internationella plattformar är det ett problem för de internationella aktörerna att driva projekt i Sverige då inte tillräckligt många seniora utvecklare och arkitekter finns att tillgå för större on/nearshore projekt. Något som många svenska företag fortfarande föredrar, inte minst för affärskritiska och profilerande projekt som webb och e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffast för UX och Design Thinking, byråer sparkar hälften av alla anställda

MKSE.com har tidigare påpekat att hybris och Adobe AEM-projekt från 2011 och 2012 utifrån sett dras med stora förseningar då plattformarna enbart används för del- och kampanjsajter och de större releaserna hos de svenska kunderna skiner med sin frånvaro.

Papyrus är Sveriges ledande grossist av finpapper och förbrukningsvaror. De har ett omfattande produktsortiment av tiotusentals varor.

Den gamla e-handeln verkar vara ett rejält legacy-projekt. Enligt Java-konsultboalget Callista i Göteborg var Papyrus en branschpionjär inom e-handel som r edan 1985 tog fram ett terminalsystem som 1989 kompletterades med en EDI-lösning. Det ska vara den e-handel som då åter igen integrerats på Papyrus externa webbplats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fyra ledare i nya Forrester Wave Commerce Solutions B2B 2024, Oracle eliminerade

Kommentarer

  1. SAP hybris bryr sig inte om projekten. de vill bara sälja licenser.

  2. Vad händer med InkClub?, snart 2 år sedan det projektet startade på Hybris.

  3. The inkClub Brightstep arkitecht resigned last year. Project heavily delayed.

Leave a Comment