IBM tar hjälp av Adobe i nytt omfattande online marketing erbjudande

In Adobe AEM, CXM, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Trots förvärv inom marketing automation, ett starkt erbjudande inom e-handel och big data analys klarar sig inte IBM initialt helt själva. En av Adobe Summit nyheterna 2015 är att de tar hjälp av Adobe för ett gemensamt samarbete inom främst data för marknadsförare.

IBM:s digitala byrå IBM Interactive Experience har gått in i ett nytt samarbete med Adobe. IBM Interactive Experience är specialiserade på att designa och utveckla kundupplevelser som bygger på Big data och analys. Det nya partnerskapet ska hjälpa marknadsförare att på ett bättre sätt integrera och anpassa innehåll och erbjudanden till kunderna. Exempelvis när en kund besöker ett företags webbplats eller app, ges en omfattande översikt som berättar var i inköpsresan en kund ligger. Med datan kan företaget bestämma hur man fortsätter att interagerar med kunden för att försöka avsluta affären.

0st
online marketing produkter erbjuder numera Adobe

”- Tillsammans blir vi ännu bättre på att utveckla personliga kundupplevelser, oavsett om plattformen är en mobil app, en digital kundvagn eller en skärm i en fysisk butik”

säger Malin Bodolla, marknadschef för Digital Marketing på Adobe i Norden. Den kombinerade tekniken är tänkt identifiera resan från idé till köp, lojalitetsprogram, kampanjer, specialerbjudanden, kundrelationer och en samlad individuella upplevelsen.

Som MKSE uppmärksammat tidigare utökas även Adobes samarbete med Accenture och främst Accenture Customer Engagement (ACE). ACE är numera integrerat med Adobe Marketing Cloud-lösningar.

Vi har mer på samma ämne:  David Droga tar över hela Accenture Interactive

Leave a Comment