ICA adderar Frontify Design System och Style Guide till martech-stacken, byråerna som levererar på plattformen

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Content Marketing, CXM, DAM, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av Sveriges största byråer generellt, och den största inhousebyrån definitivt, ICA Reklam inhouse, har beef’at upp egna martech-stacken de runt 350 anställda jobbar med. Det med en ny schweizisk Frontify-licens som används för att sköta grocery-aktörens hela Style Guide, Design System, stora delar av DAM’et och marketing workspace. På EQT-ägda Frontifys kundlista står sedan tidigare Allianz, Facebook, Lufthansa och Pepsi.

ICA har ett otal egna digitala projekt på gång som ICA Pronto, nya native-appar med självscanning och alla Ocado omni- och e-handelsambitioner. De var i starkt behov av ett eget digitalt Design System som håller ihop alla många de agila teamens olika ambitioner och löpande släppta onlinekreationer. Den hittade man i det schweiziska bolaget. Frontify erbjuder även t ex Icon Library, Logo Library och Media Library stöd Det finns integrationer mot marketing transformation och inhousebyråfavoriter som Figma, Sketch, Adobe InDesign, Slack och Segment.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visual design viktigaste inhouse sysslan, externa byrån fortsatt viktig

ICA Reklam i Solna och Kungälv är ICAs inhousebyrå och tillhör Marknadsavdelningen inom ICA Sverige AB. Gustav Martner var tidigare interim-chef för ICA Reklam men sedan slutet av förra året ansvarar Camilla Dorvall för hela gruppen.

Tankbar tillhör de få svenska byårer som ännu hunnit leverera något på Frontify. De har tagit fram en digitala styleguide i verktyget för sin kund ID06. Making Waves tidigare byråchef Digge Zetterberg Odh anslut nyligen till den svenska delen av Frontify. Bannerflow är en större konkurrent till bolaget med ett snarlikt erbjudande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Det ska ICA primärt förbättra med nytt GCP Google Cloud molnstöd