ICA integrerar webben i självscanningshandtagen, enklare bli medlem

In CXM, E-handel, Nyheter, Oracle ATG Web Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under Webbdagarna 2019 stod UX-experten Anna Lundqvist på scen i kundupplevelsespåret och berättade mer om sina erfarenheter från att jobba med användbarhetsanpassningar för både ICA, Spotify och Volkswagen.

Ett av de senaste förbättringsprojekten Anna utfört var tillsammans med ICA Sverige. Undersökningar visade att kunder verkligen saknade möjligheten att ta del av sin inköpslista i den nuvarande självscanningsprocessen. Handtaget bar de i vänsterhanden, plockandet skulle ske med den andra handen. Då fanns ingen plats för att hålla i en inköpslista. Detta vart tydligt då teamet tog del av olika typer av ”lifehacks” hur kunder tvingades lösa behovet. Som de som tejpat upp en, i digitala butikskiosken, utskriven inköpslista med ett bananklistermärke från fruktavdelningen. På varukorgens baksida.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Alla ekonomiska AI-och ChatGPT vinnare just nu, genomgång från MKSE.com

Användarna förtjänade något bättre. Så den lilla displayen som varje självscanningshandtag har är numera knuten till den inköpslista en ICA-användare tagit fram på webb och i app. ICA Kista blir först ut och lösningen ska rullas ut inom kort. ICA.se är en distribuerad Oracle ATG e-commerce lösning framtagen av inhouse och med hjälp av Publicis.Sapient.

Dessutom har ICA senaste året passat på att förkorta flödet och tiden det tar för att bli kortmedlem. Den kunde tidigare processas hela fem veckor, nu är stegen som krävs nedbantade till 4-5 steg, från de tidigare tio.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner utser bästa aktörerna inom low-code, otippad vinnare

VD Per Strömberg berättade tidigare idag även att ICA ökat sin försljning online med 40% mot 2017. Det ska vara mer än Coop och Axfood enligt ICA. Apotek Hjärtat ökade samtidigt online år till År med imponerande 55 %.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss