If Stockholm Open SiteCore mobilsajt ifSOmobile.se en märklig historia

In Android, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

En av SiteCores största svenska profilkunder, ATP-tennisturneringen If Stockholm Open (implementationspartner: Pyramid), har i år försetts med centrerad design, Youtube-klipp på startsidan och lite mer. Men framförallt en ny mobilsajt som vid första anblick lovar gott.

Men mobilsajten har sina brister. På den vanliga sajten ifstockholmopen.se identifieras inte mobilsurfare. De måste hitta, och ta sig in själva.

Angående mobilsurfare är ett toppval om vanlig- eller mobilsajt alltid att föredra. Istället för tvingad mobilsurf som flera företagssajter börjat med (som t ex flashtunga Visual studio .NET 7.1 bygget Bosch-home.se som bryskt strippar hela sajten till 10%). Tvingas mobilsurf och det är en ny, väl implementerad lösning ska det fortfarande snabbt gå att gå till vanliga versionen via länk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn

If Stockholm Opens jQuery-tunga mobilsajten är iPhone- och Android-anpassad och tar bort menyrad på den förstnämnda samt har app-mässigt stora ikoner för navigering. Men varför ligga på egen, otippad domän (ifsomobile.se)? m.* med tillhörande mobil.* redirect har varit kutym i flera år nu (se denna artikel från 26 månader sedan)?

Livescore har jag aldrig sett fungera. Bakåt iscensätts av samma knapp som startmenyn.

Annars är det snygg sido- och uppifrånned-scroll, rätt mängd info på t ex Players sidan och överlag en trevlig mobilsajtdesign.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sitecore vinner Sephora Marketing Automation AI-uppdrag

Sajten var ett stort prestigeuppdrag då den kom i våras och kastade ut gamla plattformen EPiServer.

Kommentarer

  1. Jag pysslar själv med mobilsajter på posiphone.se, och tycker dina synpunkter är bra. En annan märklig sak uppträder om du googlar ”ifsomobile” – google visar kod, ingen klartext. /Staffan Sölve

Leave a Comment